Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 50 år sedan: Snöskottarna knotar men alla jullovslediga barn jublar åt snön som har fallit den senaste tiden

Snö uppåt väggarna. Snödrivor upp till taket har man i radhusområdet i Sidsjö, Sundsvall. Ett snöfall till och man kan åka skidor från taket! Snöskottarna knotar förstås men barnen jublar desto mera. De här fyra Svante Siwén, Per Hansson, Ingemar Berglund och Jörn Nielsen roade sig så här tappert första jullovsdagen.

Rush på Sundsvalls central. Vagnsantalen anpassas efter passagerarantalet och någon risk för Pettersson och Lundström från Fränsta att bli utan plats vid julresan till Mölndal är det faktiskt inte. Men nog kan det bli strid om platserna när den verkliga trafiktoppen sätter in i dag och i morgon. Men ingen blir avvisad, lovar stationschef Ingemar Åberg vid Sundsvalls central. Förseningar är praktiskt taget oundvikliga den här tiden. Trots att många arbar jobbar snabbt och effektivt blir uppehållen vid varje station några minuter längre än normalt.

Kalevi Mattila, IFK Sundsvalls och vid sidan av Ove Jonsson Medelpads bäste skidåkare för ett par år sedan, tvingades förra hösten amputera sitt vänstra ben strax nedanför knäet. Ett bittert öde för den unge finnen, som blott 25 år gammal hade sina bästa år framför sig. Det var väl ingen som väntade att få se honom i spåret igen. Ingen utom Mattila själv. Med protes, och med en finländares sega sisu har han kommit igen. Hans bedrift är utan tvekan beundransvärd. Kalevi Mattila har beslutat sig för att åka Vasaloppet 1967! Tala om come-back!