Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 50 år sedan: Spännande juniorskytte och unga vandaler i GA-kyrkan

Den 14 november 1968 kunde ST berätta om de unga löften som finns inom juniorskyttet. En stor mängd konst har köpts av landstinget för offentlig utsmyckning och vandalisering har skett i Sundsvalls GA-kyrka.

Vid höstomgångarna av juniorskyttet inom Kubikenborgs SKF blev det en strong fight, speciellt mellan Nils Uno Granqvist och stjärnskottet Inger Löv. Nils Uno sköt ihop 199 poäng av 200 möjliga och bara en poäng efter kommer Inger. På bilden ses de fem främsta. Stående från vänster: Rolf Grankvist, Inger Lööv och Nils-Gunnar Grankvist. Knästående från vänster: Åke Rosenholm och Karl-Göran Hannukainen.

Konst för 280 000 kronor har inköpts av Västernorrlands landsting och skall placeras ut på olika sjukvårdsinrättningar eller i annat officiellt sammanhang i länet. Det är en summa motsvarade en procent av byggnadskostnaderna som landstinget bestämt skall avsättas för konstnärligt prydande. Och den som har förtroendet att välja ut den konsten som konstnärlig rådgivare tillsammans med landstingets centrala byggnadskommittés ordförande Rolf Kärrman är konstnären Gustaf Walles.

Besökare i skolåldern har den senaste tiden förstört inte mindre än 17 fasta ljusstakar i Sundsvalls GA-kyrka. Det har skett de senaste lördagarna, då kyrkan inte haft någon vakt avdelad under öppettiden kl 11-14. Vid ett tillfälle har sex ljusstakar, fastskruvade i kyrkbänkarna, brutits av. Vid ett andra tillfälle inte mindre än 11 ljusstakar, vila brutits helt av och sedan prydligt lagts i en rad i kyrkgången.