Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 50 år sedan: Spännande schlagerval och Ingvar Eriksson satte nytt rekord i fjärilssim

Den spännande och omdiskuterade Svenska sångfestivalen har ännu en gång avverkats. Denna gång, precis som tidigare hade festivalen en regional anknytning då sex Sundsvallsbor hade samlat sig på Sveriges Radios distriktskontor i Sundsvall. Det var en spännande lördagseftermiddag för de sex musikintresserade jurymedlemmarna då det gällde att väl avväga sina poäng efter tycke och smak innan trumpetaren Bengt Arne Wallins melodi ”Nygammal vals” utsågs till segrarmelodin vilken kommer att framföras av Lill Lindfors och Svante Thuresson vid Eurovisionens sångfestival i Luxemburg. Sundsvallsjuryn bestod av från vänster Boris Enquist, Bengt Fällgren, ordföranden Ola Allard, Gunnar Lindström, Ewa Dahlström och Arne Björklund.

Ingvar Eriksson från Sundsvalls simsällskap svarade för en charmant insats vid de stora internationella simtävlingarna i Bremen i Västtyskland. På 100 meter fjärilsim gick han in på tredje plats och underskred samtidigt sitt eget svenska rekord med två tiondelar. Ingvar klockades för 59,3. Hans tidigare rekord löd på 59,5 och sattes i Strömsbadet i Gävle i våras.

Levde flott med checker utan täckning. En Sundsvallsbo i 25-årsåldern har för kriminalpolisen erkänt att han övertrasserat sitt checkkonto med 1 500 kronor. Mannen greps på en restaurang i Sundsvall när han försökte lösa in en check på 250 kronor. Mannens checkkonto var dock redan spärrat på restaurangen och polisen tillkallades omedelbart.