Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 50 år sedan: Stor åtgång på eldningsolja: 4 miljoner liter distribueras från oljehamnen varje dag

Annons

Den arktiska kylan bara fortsätter. I detta bistra klimat med temperaturer mellan 20-30 minusgrader gäller det att hålla ordentlig fyr i värmepannorna. Så sker också att döma av åtgången på eldningsolja. Hos oljebolagen arbetar men för högtryck för att hinna med att effektuera alla inkommande beställningar på eldningsoljor av skilda slag. Efterfrågan är så stor att hela den tillgängliga tankbilskapaciteten rullar praktiskt taget dygnet runt. En rundringning till oljeföretagen ger besked om att i runt tal fyra miljoner liter eldningsolja dagligen lämnar Sundsvalls oljehamn per bil under en köldperiod som denna. Hittills har allt klaffat men fortsätter kylan en längre tid kan det bli längre väntetider.

Stockvik har laddat upp i Kolåsen. Vilket idealiskt ställe för uppladdning inför skidsäsongen, tyckte de 21 långrännare från Stockvik som under mellandagarna hade förlagt ett träningsläger till Nils Fernströms turistgård i Kolåsen. För tredje året i rad hade ”fosfatgrabbarna” samlats däruppe i Jämtlandsfjällen, endast en mil från norska gränsen. Gunnar Larsson från Föllinge var instruktör för Stockviksgänget, och en trupp från Bondsjöhöjden som också tagit Kolåsen i besittning. Han tyckte sig spåra många talanger i Medelpadsgruppen, och mest imponerad var han av de yngre spelarna.

En gråhund, som en tid irrat omkring på Granitvägen i Sundsvall tillsynes utan tillsyn, togs om hand av polisen. Ägaren har tre dagar på sig att hämna hunden.