Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 50 år sedan: Stor poliskontroll av fjällresenärer under påskhelgen

Annons

Den här synen blir vanlig på E75 under påskhelgen. Polisen kommer att kontrollera åtskilliga av de bilar som är på väg till och från fjällen. Därtill ordnas fartkontroller här och var. Här ses polisman Assar Lindgren i aktion med "spaden". Polisen räknar med en intensiv just på E75. Polisens kontroll spänner över alla områden. Det kan gälla belysning, bromsar, körkort, försäkringskvitto, radiolicens med mera.

För mycket is. Det torde dröja ett par veckor ännu, innan det blir fart på skeppningarna. Till dess kan man bara räkna med att ta in fartyg sporadiskt med isbrytarassistans. Förmodligen blir det en samlad rekognoscering av statsisbrytarna Oden och Tor i Bottenhavet utanför Sundsvall och Härnösand. Man skulle kunna ta in en isbrytare till Sundsvall, men man föredra att vänta till efter helgen, då inga fartyg finns aviserade under de närmaste dagarna.

Påskpokalen på Bergsåker. Påskpokalen blir attraktion nummer ett, när Bergsåker kör nio lopp på annandagen. Detta lopp är öppet för kallblod till 35 000 i prissumma och 22 hästar ställer upp i ett Utslagningslopp med två försök medan Berga Pain och Heira från Östersund är likvärdigt tippade i det andra försöket. Holger Skoglund kör både Solfjegg som Berga Pavin och har dessutom en jättechans i snabba kalla där han har Tronderpojken på innerkant över 1700 meter. Tre fina feta chanser som kommer i tre på varandra följande lopp.