Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 50 år sedan: Stort intresse bland elever att lära sig tyska och efter lång debatt i fullmäktige är det nu klart att börja bygga isstadion i Gärdedalen

Intresset för Deutsches Zentrums tyska kurser i Sundsvall, Härnösand och Timrå tycks hålla sig konstant. Lektor Jürgen Holoch (från Ulm i Västtyskland), som leder undervisningen, berättar att han det här året har ett 30-tal elever i Sundsvall och lika många i Härnösand och Timrå tillsammans. Och det är ungefär samma siffror som han noterade läsåret 1964/65. På bildens ses Bodik Kulla, Stockvik, Inger Åberg, Njurundabommen och Jürgen Holoch.

Efter en lång debatt beslöt Sundsvalls stadsfullmäktige att bygga isstadion i Gärdedalen. Det betyder att de förberedande arbeten med projektering och schaktning, nu omedelbart kommer att följas av själva bygget, Kommunalrådet Ivar Nordlander underströk vikten av att man nu får en byggnad med inomhusbana så att publiken bekvämt kan åse matcherna: detta kommer att bidra till bättre driftsekonomi på anläggningen.

Visst har det varit bistert i Sundsvall denna rekordkalla vinter. Dock inte så många minusgrader som sagts i radion. Oftast har det redovisats betydligt lägre temperaturer än i verkligheten. Förhållandet har givetvis väckt en del irritation och folk har ringt och klagat. Orsaken är den att radion har redovisat temperaturerna vid Sundsvalls flygplats, vilket ju inte är detsamma som Sundsvalls stad. Då det som regel är betydligt kallare ute på Skeppsholmen än inne i stan kan skillnaden mellan den i radion nämnda och den verkliga temperaturen bli så stora som 10-15 grader.