Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 50 år sedan: Stort uppbåd av stjärnförare vid fartfesten på Nackstabanan och busstationen kräver ökat utrymme inför högertrafiken

Annons

Varken förr eller senare har det arrangerats en is-racing-tävling i Sundsvall med så förnämligt uppbåd av förare som just nu på söndag. Totalt nio man ställer upp i den här tävlingen. Fler får helt enkelt inte plats. Tre man kör i varje heat, och det innebär att tävlingen omfattar totalt tolv heat. De fyra bästa i slutprotokollet går vidare till sluttävlingen om SM i Avesta den 6 februari. Blott två kvaltävlingar hålls före SM. Den ena går alltså i Sundsvall och den andra i Vetlanda. Sören Backlund (bilden) tävlar på nytt för Sundsvall och kommer säkert att blanda sig i kampen om slutsegern.

Trafikförhållandena inom Sundsvalls Busstations stationsområde och på gatunätet omkring och i närheten av stationen har successivt försämrats i takt med den tilltagande allmänna trafikintensiteten och stationen framstår i dag som klart otidsenlig. Härtill kommer att stationsbyggnaden är starkt försliten och dragig - med för små godsutrymmen och arbetslokaler. Högertrafiken, som inom knappa två år är en realitet, kommer att kräva en radikal omdisposition och en utökning av stationsområdet.

Njurundas egen son, Jan-Olov Björklund, visade sig besitta fina fartresurser vid uttagningen till tv-skidan för pojkar f. 50-51. Tävlingen hölls i elljusspåret vid Gumsekullen och där trivdes tydligen Jan-Olov som fisken i vattnet. Han tog ledningen redan på första varvet och avståndet till de svåraste konkurrenterna ökades successivt. Tvåa slutade Kenneth Thunberg, Lucksta, vilken vunnit de två tidigare tv-uttagningarna.