Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 50 år sedan: Sundsvalls damlag i curling överraskade

Annons

Sundsvalls curlinglag Holm - bestående av kapten Nils Holm, K. E. Bruneflod, Gustav Valentin och Lennart Byström - ställde till med en sensation under veckohelgen, då de vid landskampen mot Norge dokumenterade sig som bästa svenska lag. Full pott, det vill säga sex poäng, hemförde Sundsvallskvartetten, och Sverige vann landskampen med siffrorna 14-4. Fjolårets svenska mästarinna Ann-Marie Bruneflod basade för ett damlag från Sundsvall, som hävdade sig väl i den hårda konkurrensen. Lagets seger över Gimnes från Hamar uppskattades livligt av den församlade expertisen. På bilden syns ordföranden i Dalecarlia curlingklubb Olle Fahlcrantz, som gratulerade Sundsvalls damlag till segern över Hamar. Från vänster: Margit Hamberg, Ann-Marie Bruneflod, Lykke Lundgren och Aina Brunzell.

Villabyggarna vid Bosvedjan har inga vackra ord till övers för dem som har ansvaret för områdets vägar. Genom det stora bostadsprojektet har de smala vägarna tillförts en onormal tung trafik, trots tidigare löfte om att de aktuella vägarna inte skulle utnyttjas. Hela vintern har problemet varit akut. De som har bilar har haft svårt att kunna parkera dem. Plogningen anses bristfällig och framför allt utfarten från Bäckebovägen till gamla E4 framstår som en trafikfälla av allvarligare sort.

Sundsvalls Verkstäder fortsätter att expandera. Nu har man tagit den nya 1 600 kvadratmeter stora verkstadshallen i bruk. Här skall man sammanföra montering och modellverkstad. Dessa avdelningar har legat på skilda håll.