Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 50 år sedan: Sundsvallsborna tog det lugnt på långfredagen

Annons

Sundsvallsborna tog det lugnt på långfredagen. De flesta höll tydligen till inomhus. Stadens gator var tämligen avfolkade på eftermiddagen när ST gjorde en rundtur. Det var inte särskilt många som hade fått lust att ta sig en helgdagspromenad mot Norra eller Södra berget heller. Kanske främst beroende på det våta vädret. På Norra berget träffade vi skolflickorna Gunilla Chorell (t v) och Ingrid Brink som hade promenerat hemifrån under paraply. Tråkigt på långfredagen? Neej, det tyckte de inte.

Påsktrafiken har flutit lugnt på Sundsvalls central, och inga mera anmärkningsvärda förseningar har förekommit högst 15 minuter. Största resdagen hit var på skärtorsdagen, då det var en stark resandeström från Stockholm. Alla tåg till och från centralen i Stockholm gick tidtabellsenligt på skärtorsdagen trots det stora antalet resande. Av de 13 extratågen från Stockholm gick ett till Jämtland och ett till Norrland. På långfredagens morgon kom Stockholmståget en timme försenat. Man antar att det berodde på den starka resandeströmmen från Stockholms central.

Den buteljerade påskglädjen flödade i övermått under skärtorsdagskvällen. Polisen i Sundsvall noterade en arbetsam natt. Utöver svåra trafikolyckor, väskstölder, hemfridsbrott, inbrott och oroligheter på dansbanor fick man ta hand om 18 fyllerister och två rattfyllerister. Under natten passade också någon på att krossa en ruta till Flottningsföreningens fastigheter på Storgatan 12 i Sundsvall. Så vitt man kunnat se har dock inget inbrott skett.