Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 50 år sedan: Svanar fastfrusna i isen utanför Stockvik i Njurunda och ortsbor upprörda över indragen busstrafik

Ett fågeldrama - som dessbättre slutade lyckligt - inträffade vid Fosfatbolaget i Njurunda. Två pojkar råkade vid en titt ut över isen på en bäck som flyter genom bolagets domäner observera två svanar, som frusit fast i isen och inte hade en chans att själva ta sig loss. Njurunda brandkår larmades och var snabbt på plats. Man lade en säck över fåglarna och spettade sedan försiktigt runtomkring tills de lossnade. Därefter fördes svanarna till brandstationen i Stockvik där de fick tina upp och repa sig efter köldpärsen. Stadens mesta ”fågelpappa”, dir. Gösta Ring, tillkallades och såg till att de stiliga fjäderfäna transporterades till öppet vatten i Sidsjö, där det förut finns svanar.

Befolkningen utmed vägsträckan Bergeforsen-Indal är missnöjda över att länsstyrelsen gett Skön-Timrå Omnibussar AB tillstånd att upphöra med busstrafiken däremellan. De berörda ortsborna begär att regeringen skall upphäva länsstyrelsebeslutet och anbefalla bussbolaget att på ett eller annat sätt återuppta trafiken. Anledningen till att bussbolaget inställde trafiken på den 17 km långa sträckan var att trafiken inte var lönsam.

Medelpad och Selånger höll sig väl framme i Svenska Fotbollförbundets teknikmärkesprov för ungdomar under föregående år. 114 brons, 48 silver samt 23 guld, summa 302 poäng blev Medelpads skörd i ungdomsmärkestävlingen, vilket renderade till en hedrande sjätte plats. ”Stora Skåne” med sin fotbollskultur hamnade inte bättre än femma bland de 25 distrikten.