Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 50 år sedan: Sven Eriksson ledde från start till mål i Timrås Energilopp och "Danskommando" ny giv hos Sundsvallspolisen

Timråkorpen - en av Medelpads livligaste korpföreningar - avverkade i går sitt första Energilopp på skidor, en tävling som hädanefter kommer att bli en årlig tradition. Hela 150 åkare kom till start och tusentals åskådare kantade banan, som var 10 km lång och åktes två varv. Tävlingen blev en stor triumf för Sven Eriksson, Järnvägen. Han ledde från start till mål, men hotades mot slutet av tävlingen av Bo Larsson, Matfors MK. Lagtävlingen vanns av Televerket. Segraren i Energiloppen, SJ:s Sven Eriksson, får gratulationskramen av kranskullan Maj-Gun Pettersson.

Sundsvallspolisen redovisare ett arbetsamt veckoslut. Under fredags- och lördagsdygnen grep polisen sammanlagt 30 fyllerister och fem misstänkta rattfyllerister. En del av dem vid en razzia som ett speciellt danskommando gjorde ute på dansställena i distriktet. Danskommandot, tio polismän plus befäl, kontrollerade ordningen, sanitära förhållanden, parkering och trafiken till och från dansställena. Sammanlagt kollades cirka 150 bilar under kvällen.

Ett guld, två silver och två brons blev utdelningen för Medelpadssimmarna vid SM-simmet i Helsingborg. Närmast topplats andra dagen var Ingvar Eriksson, Sundsvall som på 200 meter fjäril pressade favoriten Peter Feil till nytt svenskt rekord. Elisabeth Berglund motsvarade förväntningarna och kom på tredje plats på 200 meter fritt. Sundsvalls lag kom trea på 4 x 100 meter fritt för herrar efter Neptun och Stockholmspolisen.