Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 50 år sedan: Sverige tog en poäng av de ryska världsmästarna i ishockey: Domartabbe Sovjets räddning

Annons

Vilken match! Nisse Nilsson (t v) har gjort 1-0 till Tre Kronor. Tord Lundström och Sura-Pelle Pettersson skriker ut sin förtjusning. Ryssarna verkar inte lika belåtna. Tre Kronor gjorde vad ingen hade trott. I tre perioder höll de blågula publik och tv-tittare på sträckbänken innan slutsignalen ljöd och slutresultatet 3-3 (0-0, 2-2, 1-1) mot arvfienden Sovjet var ett faktum. En kämpamatch där alla offrade sig helt och där inte en puck släpptes förlorad. Därmed hjälpte svenskarna tjeckerna att ta ledningen i tabellen samtidigt som svenskarna själva ligger kvar på fjärde plats.

Sista dagen för älgarna. På fredagen görs det absolut sista försöket att rädda de sex älgar som befinner sig på isen utanför Medelpadskusten. En stor marinhelikopter kommer att deltaga i räddningen. Med ett ampullgevär skall man bedöva älgarna och sedan med helikoptern föra dem i land på ett lämpligt ställe efter kusten. Folk från djursjukhuset i Sollefteå skall biträda vid transporten av djuren. Försöket att med hjälp av skidåkare och en mindre helikopter driva djuren till land lyckades endast delvis. För att inte i onödan hetsa djuren beslöt man att avbryta drivningen.

Ett parkeringshus under jorden, i två våningar, vill Hallström & Nisses bygga i kvarteret Hedern i Sundsvall, i samband med att man bygger ett varuhus i kvarteret Arbetet, som ligger öster om Hedern (Centralgatan skiljer de båda kvarteren). Eftersom Hedern var kyrkogård på 1700-talet fordras riksantikvariens tillstånd att företa schaktningsarbeten där.