Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 50 år sedan: Sydliga vindar medför fartygsrush i Sundsvalls hamn

Det ligger sju-åtta båtar i hamnen i Sundsvall just nu och inom de närmaste dagarna är ett 30-tal aviserade. Det får väl betraktas nästan som rekord vid den här årstiden. Men man skyndar sig med tanke på att det kan bli stopp för ishinder. Det såg farligt ut för isbeläggning ett tag men nu har det blivit betydligt lättare tack vare de sydliga vindarna. ”Isen har blåst norrut med de sydliga vindarna. Båtarna kan ta sig både ut och in själva. Det har inte varit någon fara å färde utan trafiken har gått obehindrat hittills”, säger hamnkapten Finn From.

Heffners bärgade en typisk arbetsseger mot Sandåkern i Timrådalen. Resultat 3-2 (0-1, 1-1, 2-0). Det tog lång tid innan det tände på alla burkarna i Heffnersmotorn. Trots idoga försök. Och riktigt gnisselfritt gick det heller aldrig. Men finns det ambition i tillräckligt hög utsträckning brukar det ordna sig i alla fall. Och det gjorde det som sagt för Heffners, vars manskap verkligen skall ha en eloge för att man aldrig gav upp utan ständigt kom igen.

Landstingets sjukhem i Ånge har under de senaste månaderna öppnat en ytterligare avdelning där patienterna under sakkunnig ledning får lära sig olika former av terapiarbeten. Intresset bland de patienter som kan vara uppe och deltaga är tämligen stort. Alla har inte lust att ta sig upp till terapiverkstaden men de får också möjlighet att på sina egna rum utöva olika arbetsmoment, som gör att tiden går lite fortare.