Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 50 år sedan: Tankbil välte på väg i Ljustorp: Lastad med 20 000 liter olja och bensin

Annons

En tankbil med tvåaxlat släp och med cirka 20 000 liter olja och bensin ombord vurpade i Åsäng, Ljustorp. Tankbilen kom från Sundsvall och var på väg till Ramsele. I en svag kurva fick tankbilen möte med en buss. Denna höll så långt in i vägbanan att tankbilens förare tvingades hålla ut mot plogkanten. Den tungt lastade tankbilen skar ned i diket och välte i det djupa diket. Bilens förare Göran Karlström, Ramsele, undkom vurpan utan skador. På släpet fanns cirka 12 000 liter bensin som delvis rann ut. Ljustorps brandkår rekvirerades och lade ut en slangledning till olycksplatsen för vattenbegjutning av det bensinlastade släpet.

  

Bågskytte-NM går i Fränsta. Svenska Bågskytteförbundet har sanktionerat de större tävlingarna under året. Norrlandsmästerskapet har förlagts till Fränsta. Bågskyttesektionen inom Fränsta IK blir den 14 augusti därmed värd för sin hittills största tävling. Tilläggas kan att västra Medelpad också får ett annat storevenemang. Ånge SK arrangerar nämligen Midälvapilen. Den tävlingen går den 3 juli.

Isläggningen i Bottenhavet har medfört att extratågen med transitgods börjat rulla i båda riktningarna mellan Trondheim och städer i Norrland. För närvarande går två extratåg om dygnet från Sundsvall mot Östersund. Många fartyg i Trondheims hamn har omdestinerats på grund av den uppkomna situationen. En del olje- och bensintransporter har också gått per järnväg från den öppna Atlanthamnen till Östersund.