Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 50 år sedan: Traditionellt julottefirande med fullsatta kyrkor och kapell

Trots det ymniga snöfallet och svårigheterna att ta sig fram samlades ändock stora skaror i våra kyrkor och kapell till julotta, en tradition som är djupt förankrad i den svenska folksjälen. Julottan utgör en väsentlig del i vårt julfirande. Den stämmer till andakt och eftertanke och manar för vår tids jäktade människor fram bilden av det heliga budskap, som utgör grunden för vårt julfirande. I vårt land samlades enligt gammal god tradition många tilljulottan i kyrkor och frikyrkolokaler, där julens budskap framfördes. Körerna sjöng de kända och vackra hymnerna och psalmsången ljöd fulltonigt. I Sundsvalls kyrka, där prosten Karl Hovelius höll julottepredikan, hade många samlats, bland dem fru Ida Eriksson, Njurunda, med dotterdottern fru Laila Groos, Sundsvall.

Med en rad evenemang och tävlingar kommer Sundsvalls Tidning att 1966 celebrera sitt 125-årsjubileum. På Sundsvalls museum öppnas en ST-expo som ger en bild av tidningens utveckling under de gångna åren. 500 tårtor utdelas i samband med ST:s födelsedag för att nu nämna några exempel.

Snart bröllop i Vita huset. President Johnsons yngsta dotter, 18-åriga Luci Baines Johnson, skall gifta sig med flygaren Pat Nugent, 22 år. Tillkännagivandet gjordes på juldagen på presidentens ranch i Texas där familjen Johnson firat jul. De unga tu träffades genom gemensamma vänners förmedling tidigare i år. De är båda katoliker. Bröllopet skall äga rum i slutet av nästa sommar.