Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 50 år sedan: Tungt för Tunadal i hockeytvåan och trafikkaos i Njurunda

Tunadals IF drog på sig ännu en förlust i Ishockeyns division två. Underkylt regn ställde till trafikkaos där E4 genom Njurunda var en hårt drabbad sträcka.

Det går tungt för Tunadals IF i ishockey. I tabellen för division 2 Norra B ligger laget näst sist. Fredagens match hemma mot Örnsköldsviks SK blev en förlust med 2-6. En onödig förlust enligt tränaren Åke Jonsson. Hemmalaget kan dock trösta sig med att de ändå inte blev utspelade. ÖSK var bäst på att ruffla, slita och slå. En av de bästa i hemmalaget var backen Dennis Holmgren. Han svarade för de snyggaste brytningarna. Målgörare i Tunadal var Åke Thunfors och Sune Hedkvist.

Efter 1 juli 1969 ska alla nyuppförda byggnader bli handikappvänliga så att alla rörelsehindrade kan använda sig av bland annat post och biograflokaler. Det omtalade arkitekt Stig Alenmark, Stockholm, i sitt anförande vid de Handikappades Riksförbunds konferens på fredagen i Strand Hotell, Sundsvall, inför ett 70-tal arkitekter och kommunala representanter från XYZ-distriktet. Paragraf 42, som arkitekt Alenmark här talade om trädde i kraft redan den 1 juli 1968 men kommer att få tillämpning nästa år.

Ett stritt regn vid temperatur av sju minusgrader vållade ett av de svåraste trafikkaos som Sundsvallsbygden upplevt denna vinter. Ett par krockar med personskador uppstod och i ett par timmars tid var trafiken på E4:an söderut helt lamslagen. Njurundapolisen fick E4 blockerad på inte mindre än fem ställen vid 13-tiden. Sju mindre krockar kunde noteras i Njurunda. I närheten av Selånger sladdade en bil in i en mötande bil. Föraren ådrog sig lindriga skador.