Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 50 år sedan: Turen räddade tradarekipage från att störta ned från bron i Viskan

Annons

En långtradare med släpvagn var nära att köra genom vägräcket vid bron i Viskan och störta ned på Ljungans is. Långtradarens ena framhjul svävade fritt över branten, det andra var halvvägs genom vägräcket. Bilen stod nästan diagonalt över E75 med släpvagnen kvar i färdriktningen. Tre tursamma omständigheter hindrade den hotande luftfärden. Vägräcket bromsade upp tyngden. Hastighetsbegränsningen genom Viskans samhälle gjorde att farten var låg. Dessutom var hela ekipaget olastat. Med full last hade tyngden troligen åstadkommit att bil och släp störtat ned i Ljungan.

Barnfilmklubben har inlett sin verksamhet för året. Det är den tredje terminen som startat. I regi av Sundsvalls Museum och Stadsbiblioteket visas i vår sex olika program. Tack vare bidrag från staden kan man i år visa filmerna gratis. Tidigare har barnen eller deras föräldrar fått köpa säsongkort för åtta kronor. I och med att filmerna visas utan inträdesavgift räknar man med att ännu fler barn än tidigare skall infinna sig. Till fredagens föreställning i Skönsbergs Folkets hus hade kommit närmare 100 filmintresserade småttingar.

Töva järnvägsstation, som sedan flera år tillbaka varit obemannad, kommer att "raderas ut" totalt 22 maj om SJ:s planer går i lås. Man anser nämligen att det inte är realistiskt att låta tåg stanna vid en station med så liten passagerarfrekvens. En räkning har visat att ibland stiger en eller ett par personer på eller av tåget i Töva per månad!