Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 50 år sedan: Utklassningsseger när Medelpad vann landskapsmatchen i schack och succé för Storskälarrännet

Annons

ST:s fotograf fångade den här bilden på W:sex. Där mötte Medelpad Hälsingland i en landskapsmatch i schack. Matchen slutade med hemmaseger med utklassningssiffrorna 17,5-7,5 och därmed tog Medelpad hem det av ST uppsatta vandringspriset för alltid. De tänkande två som ses närmast är från vänster Erik Sjöström, Sundsvall, och John Gummesson.

Storskälarrännet i Liden blev något av en succé. Inte mindre än 76 åkare skidade i mål efter den två mil långa turen. Man samlades vid Centralskolan och tog sig därifrån med buss till startplatsen vid Skälgården. Som starter fungerade rektor Karl-Gustaf Kalm. Målet var beläget vid Centralskolan. Husmodersföreningen stod som arrangör, hade vid målet ordnat med servering, där alla sugna erbjöds kaffe, våfflor, läsk och korv, till förmån för klass 9 i Centralskolans skolresa. Några priser fanns inte; i stället fick deltagarna var sin minnespeng, som bland annat var dekorerad med Lidens gamla sockensigill. För dem som inte ville åka skidor hade gymnastiklärare Hjalmarsson lagt ut en promenadrunda med frågor.

Idrottens kanske mest åtrådda trofé, VM-fotbollens Jules Rimet Cup, har stulits från en utställningslokal i England. Stölden orsakade stort pådrag och bland annat kopplades till Scotland Yard in omedelbart efter upptäckten. BBC bröt sitt ordinarie tv-program för att meddela nyheten om stölden. Pokalen är i rent guld, 30 cm hög och väger 4 kilo. Den är försäkrad för 30 000 pund (450 000 kr).