Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 50 år sedan: Vägbygget med "Bydalskarusellen" fortskrider enligt planerna och bågskyttarna i Ånge förlorar sin lokal

Annons

Trots den stränga kylan och trots den myckna snön fortskrider raskt arbetet med den stora trafikkarusellen i Bydalen. Grävmaskinerna går loss på de hårda jordlagren, sprängskotten ekar och lastbilar och caterpillars kör av och an inom området. Viaduktskonstruktörer och vägarbetare arbetar intensivt sida vid sida för att i tid ha alla de elva till- och frånfartsvägarna klara. Men det är klart att det blir mera omständigt med frusen mark. Platschefen för viaduktbyggena, verkmästare Olof Persson ser i alla fall tämligen nöj och belåten ut, så det hela går nog vägen. Någon gång på senhösten skall allt enligt planerna vara klart.

Ånge SK:s bågskyttesektion har för någon vecka sedan startat en nybörjarkurs för att försöka få upp de aktivas antal något. Som tränare har man ingen särskild man uppsatt, utan samtliga äldre och mer rutinerade skyttar står till förfogande med råd och anvisningar. För det är inte utan att det har sina problem, att först och främst spänna bågen och sedan försöka träffa måltavlan också.

Jägarna på Alnön gör en berömvärd insats i viltvården under denna stränga vinter. Således ar Moritz Edström i Karlsvik ställt cirka 1 500 kg hö till förfogande. Stornäset har skänkt cirka 500 kg, vilket gratis har fraktats omkring genom Alnöns express försorg. Vissa markägare har fällt eller tillåtit andra att fälla lämplig lövskog främst asp. Den arbetstid jägarna lagt ner på viltvården under vintern torde röra sig om hundratals timmar.