Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 50 år sedan: Världsettan Bengt-Erik Grahn publikfavorit i slalomtävlingarna på Getberget

Annons

Bengt-Erik Grahn (bilden), av de kontinentala sportjournalisterna ansedd som världens för närvarande bäste i specialslalom, är russinet i den kaka som Getbergets Slalomklubb bjuder publiken på söndag. Hård konkurrens bjuds den snabba ”Fjällvinden” från Tärnaby av i första hand Sollefteås Rune Lindström samt Olle Rohlén och Thomas Hansson från Åre. Sundsvallsbröderna Ove och Hans Lundgren vill även ha ett ord med i laget, trots att de inte är med bland de första, tio, seedade åkarna. Vid specialslalomtävlingarna blir det i båda grupperna andra avdelning Sverigepremiär för portar med endast en pinne.

Det första året för det nya Sundsvall blev ett år med många positiva inslag. Folkmängden ökade med 1 235 personer. Kommunsammanslagningen var en process, till vilken man knöt många förhoppningar. Har de infriats? I stort sett - ja, om man ser till de resultat som varit möjliga att nå på en så relativt kort tid som ett år. Det goda samarbete som etablerats inom de kommunala organen och mellan kommunalmän av skilda politiska åsikter har blivit en grund, som man med goda förhoppningar kan bygga vidare på.

Ånge köping kommer att fira sitt 20-årsjubileum under nyårshelgen. Arrangemangen är många i det så kallade ”Vinterpalatset”. Bas för det hela är Folke Nordlund och han lovar att dessa ”pangkvällar” kommer at bli minnesvärda. Vinterpalatset har dekorerats med bland annat 1 000 ballonger i glada färger och det finns gott om plats för scen, dans och show.

Läs också: ST för 25 år sedan – makarna går i pension efter 43 år