Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 50 år sedan: Värsta stormen: Stora delar av Söråker och Tynderö helt isolerade av snömassorna


Den våldsamma snöstormen under torsdagsdygnet blev den värsta under en vinter som i sin tur varit en av de hårdaste vi haft i mannaminne. Särskilt svårt utsatt blev Söråkers- och Tynderölandet, där snön packades i drivor, som på sina ställen mätte upp till fyra meter. Plogbilarna körde på sina ställen fast, och för att nödtorftigt hålla uppe vägarna måste alla privata traktorer och plogar uppbådas. På sina håll fick man hjälpa grannarna att skotta dem ut. Snön hade vräkt upp för dörrar och fönster och det fanns ingen möjlighet att ta sig ut. Så var fallet med hr Olle Hallin i Strand, som måste ringa grannar och få hjälp att skotta undan för dörrarna som var blockerade. För lantbrevbäringen blev det stora svårigheter, och den fick på flera linjer inställas.


Sundsvalls nya lasarett: Storbygge för 300 miljoner kronor. Den i särklass största enskilda investeringssumman i Västernorrlands läns landstings historia går till avgörande vid landstingsmötet i Sundsvall. Dagens preliminära kostnad ligger på 235 000 000 kronor. Man får dock realistiskt räkna med att lasarettet kostar betydligt över 300 miljoner. Den 1961 tillsatta kommittén har fastnat för förslaget upprättat av arkitekterna Ervin Pütsep och Olle Genberg. Under förutsättning att landstingsmötet godkänner förslaget, beräknas entreprenadhandlingarna vara klara och utsända 1968/69. Det innebär att byggnationen av lasarettet kan börja månadsskiftet april/maj 1969. Lasarettet beräknas vara helt färdigt april/maj 1975.

Annons