Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST för 50 år sedan: Vinter sedan 10 november: Kylan och snödjupet slår alla rekord vintern 1965/66

Annons

Sundsvall skottas fram. Och det behövs när staden begåvats med dryga metern snö sedan vintern började 10 november. Kylan är också av rekordformat. Medeltemperaturen för december låg 6 grader under den normala. Januaris temperaturunderskott blev dryga 5 grader. Till denna bistra återblick kommer det massor av snö - närmare bestämt är snödjupet för närvarande 102 centimeter. Sammanfattningsvis: den här vintern slår alla rekord! Och än är det inte slut lovar väderleksprofeterna. Mannen på bilden, som skottar fram Sundsvall heter Harald Bylund, Njurunda, vägförvaltningsjobbare.

Dystert polisbesök fick solskensfinal. En mycket sorgsen man kom in på Fränsta polisstation. Han skulle anmäla att han tappat sin plånbok innehållande nära 1 500 kronor. Hans uppsyn ljusnade dock snabbt. En av poliserna satt nämligen och räknade pengar i en upphittad plånbok. Tre vakna skolgrabbar hade fem minuter tidigare kommit in med plånboken, som de hittat i den övre av Kyrkvägens backar. På stående fot överlämnade mannen som tappat plånboken var sin 50-lapp till de ärliga grabbarna.

Nu börjar det äntligen se lite ljusare på vattenfronten i Njurunda. Vattenproverna blir allt gynnsammare, och enligt länsläkare Alvar Ehinger, är det nu fråga om dagar innan påbudet att koka hushållsvattnet kan upphävas. På ett par ställen finns fortfarande mindre infektionshärdar i ledningarna och för att få bort dessa har man på nytt börjat klorera vattnet.