Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST granskar den nya polisorganisationen

Nu drar ST och Allehanda i gång en granskning av Polisens nya organisation.
Är den så dålig som Polisförbundet hävdar?

Fram till 2015 hade Västernorrlands län en egen polismyndighet och polisstyrelse. Nu ingår länet i polisområde norr tillsammans med Jämtland, Västerbotten och Norrbotten.

Färre chefsnivåer infördes, sex i stället för tolv, och det fanns en ambition att medborgarkontakten skulle bli bättre. Det har snart gått ett år och poliskåren är i uppror över arbetsförhållanden, löner och otydlighet. Allt skulle vara klart till nyår men så blir det inte. Förhoppningsvis är organisationen fullt fungerande nästa nyår.

Från början uppfattades omorganisationen som positiv men det dröjde bara till februari innan kritiken började höras. Nu under hösten har det varit manifestationer runt om i landet och missnöjet pyr. Vi har beslutat oss för att granska delar av verksamheten för att se om det är så illa som Polisförbundet hävdar.