Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST-nappet blev en familjedag över generationsgränser

Sidsjöns is fylldes av fiskesugna.
För några var fisket viktigast.
Andra tyckte fikat var prio ett.

Annons

Runt 500 deltagare anmälde sig till årets ST-napp på Sidsjöns is under söndagen. Arrangörerna hade hoppats på runt 300.

Första pris i vuxenklassen var 10 000 kronor och i ungdomsklassen 3 000 kronor. Dessutom delades det ut en exklusiv guldrulle till vinnaren av största fisk.

Det vackra vädret gjorde att många sökte sig till friluftsområdet och doften från grillarna blandades med ljuden från isborrar.

Kalle Berggren är en van fiskare och han hade hela sin stora familj med. Han satt på samma ställe som när han vann tävlingen 2011. Som bete använder han samma slags ryska kuse som för fem år sedan, en mormyska.

– Jag har fått upp två fiskar hittills. En fin regnbåge och en som var lite mindre. Jag får se hur långt det räcker, säger han.

När tävlingen avslutades visade det sig att det räckte till en tredjeplats.

Angelina och William Norling är med morfar Lars-Erik Svahn och pimpelfiskar. Men tålamodet är inte det bästa och efter en stund blir hamburgaren mer intressant än pimpelspöet för barnbarnen.

11-åringen Teo Parment testar flera olika borrhål. Det här är tredje gången han pimplar.

– Jag fiskar med maggot, säger han.

I bekväma stolar och med fullastade pulkor tog familjen Wenzel, Westrin och Strådalen plats på isen nedanför slalombacken. Jonas Wenzel var sällskapets fiskeexpert och bistod med råd och tips. Men det var en titel han helst avstod ifrån då fiskelyckan inte riktigt infann sig.

– Jag har fått mört, abborre och gädda tidigare och jag hoppas få någon stor fisk idag, säger Ida Westrin.