Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST på hal is

Nu är vi inne i den jobbigaste tiden på året när det gäller att på utlovad tid ge er läsare den varje morgon så efterlängtade tidningen. För inget är så irriterande som att titta ner i en tom postlåda där det skulle legat en Sundsvalls Tidning.

Intressant för dig som abonnent är naturligtvis också att få veta vad som händer om tidningen uteblir. Får jag någon kompensation?

Jag ska försöka reda ut begreppen.

Till att börja med kan vi konstatera att för att utdelningen ska fungera behöver vi ofta er hjälp bästa läsare, särskilt ni som bor i villa. Jag pratade en morgon denna vecka med en av distributörerna som verkligen var ute på hal is. Han beskrev de problem som han har denna årstid:

Andra hinder på vägen är bilar parkerade framför postlådan eller oskottat så att det inte går att komma fram med bilen.

har jag haft kontakt med två abonnenter som vid upprepade tillfällen inte fått sin tidning. I det första fallet handlade det om ett tidningsbud som hade problem med låsen till ett av husen på Hårdvallsgatan. När inte låset fungerade fick budet en kod till kodlåset, som visade sig inte heller fungera under de timmar som utbärningen skedde. Nu ska emellertid det krånglande låset vara fixat och jag hoppas vår abonnent är nöjd och har fått sin tidning som vanligt i dag.

Men abonnenten var lika irriterad över att hon inte fick något besked som över att hon inte fick någon tidning. Detsamma gäller det andra fallet, en abonnent i Sundsbruk som också är upprörd över att inte få någon tidning, men inte heller något besked om han kan få någon kompensation för de uteblivna tidningarna. Men han skriver även:

Vad är det då som gäller om tidningen uteblir? Jo detta:

, och övriga dagstidningar som delas ut i vårt område, distribueras av svensk Morgondistribution (SMD). Vid utebliven tidning tar de emot ditt samtal, (telefon och mailadress finns alltid längst ner på sidan 2 i ST). SMD förmedlar även uppgifterna till ST för eventuell kompensation för utebliven tidning. Om distributionscentralen (SMD) inte lyckats få ut någon tidning till dig, eller om du bor i ett område utanför utkörningsområdet så kan din prenumeration flyttas fram den dag/dagar du blivit utan tidning eller så krediteras beloppet. Beloppet dras sedan av från kommande faktura/autogirodragning.

som inte omfattas av utkörningen av missade tidningar är Stöde, Fränsta, Torp, Matfors. Bergeforsen, Söråker och ett par distrikt i utkanten av Njurunda och Timrå. Så om någon tidning uteblir här så blir det kompensation enligt ovanstående.

Mats-Göran Åsheim på DSMD betonar att av alla abonnenter så får 99,9 procent sin tidning varje dag. Reklamationerna är 1 promille, alltså cirka 40 abonnenter för Sundsvalls Tidning och Dagbladet.

Har du synpunkter på distributionen, ris eller ros? Hör av dig till och läs mer på vår redaktionsblogg:

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel