Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST på plats i Malmö – liverapporterar från gränskontrollerna

Den tolfte november införde Sverige tillfälliga gränskontroller. Fyra poliser från Västernorrland har rest ner till Malmö för att hjälpa till vid kontrollerna av de som tar sig in i Sverige. ST har varit på plats i Malmö och rapporterat direkt från flyktingströmmen.

Reprisen av vår livesändning ser du här ovan.

De tillfälliga gränskontrollerna har införts i Trelleborg, Malmö och på Öresundsbron samt på färjorna från Danmark och Tyskland. I Malmö är trycket extra stort då detta är en stad som många flyktingar passerar för att ta sig in till Sverige.

Beslutet om tillfälliga gränskontroller gäller i tio dagar men enligt inrikesminister Anders Ygeman, kommer regeringen fatta ett beslut om en förlängning av gränskontrollerna under torsdagen.

I veckan förstärkte Malmöpolisen sin styrka med hundra poliser från övriga delar av landet för att hjälpa till vid gränskontrollerna. Västernorrland har skickat fyra poliser, två från Sundsvall och två från Kramfors.

På torsdag morgon klockan åtta en längre livesändning om situationen i Malmö. På plats nere i Skåne befann sig våra reportrar Linn Grundberg och Jan Olby för att ge direktrapporter om flyktingsituationen och hur poliserna arbetar vid gränskontrollerna.

I vår studio pratade programledare Oskar Nord med gäster om den rådande flyktingströmmen och beslutet om en förlängning av gränskontrollerna.

Läs också vår chefredaktör Anders Ingvarssons krönika: "Har vi verkligen förstått vidden av det som pågår?"