Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ST:s Oskar Lund får nytt uppdrag – blir redaktör för stor fotbollssatsning: "Ska bli otroligt kul"

Expressen och flera lokalmedier, däribland ST, har förvärvat sändningsrättigheterna för fotbollsettan.
Nu står det klart att Sundsvalls Tidnings reporter Oskar Lund blir ny redaktör för satsningen kommande säsong.
– Det är en väldigt spännande satsning och det ska bli otroligt kul att få jobba med den, säger han.

Med totalt över tio år som journalist i Sundsvall har Oskar Lund blivit ett välkänt ansikte för ST:s läsare. De senare åren har hans huvudfokus varit bevakningen av GIF Sundsvall. Han har även bevakat det svenska fotbollslandslaget och var på plats på EM i Frankrike.

Nu blir han ny redaktör för satsningen på Ettan, som Expressen, Bonnier News och NTM i dagarna förvärvade sändningsrättigheterna till. Lund kommer att driva projektet den kommande säsongen.

– Det är en väldigt spännande satsning och det ska bli otroligt kul att få jobba med den, säger Oskar Lund.

I jobbet som Ettanredaktör kommer han att berätta de oskrivna historierna och lyfta fram färgstarka profiler.

– Målet är att få fler att upptäcka Ettan, säger Oskar Lund.

Seriestarten är en bit bort än, men redan nu börjar planerna för bevakningen att ta form. Klart är bland annat att satsningen kommer innehålla en podd där Lund möter profilerna i serien.

– En viktig del i att bygga intresse kring en rättighet är att jobba med innehåll om profilerna i serien. Därför är det givet för oss att ha en dedikerad journalist som jobbar med fokus på ligan. Med sin erfarenhet och stora fotbollskunskap är Oskar helt rätt person att göra detta jobb, säger Mattias Wallström, affärsutvecklingsansvarig för Mittmedia och drivande i Ettanprojektet för Bonnier News del.