Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stabil insats av Tre Kronor som tog tredje raka segern – efterlängtat mål av Arnesson

Tre Kronor fick en härlig försmak på mästerskapet mot värdlandet Danmark.
När slutsignalen ljöd hade Tre Kronor tagit tredje raka segern.

VM-närmar sig med stormsteg för Tre Kronor. Efter de två senaste segrarna, i förra veckan mot Slovakien, väntade en ny utmaning under torsdagskvällen:

En träningslandskamp mot Danmark.

Redan i den första perioden kunde Linus Arnesson, som inte lyckats hitta nätmaskorna på hela säsongen med SHL-laget Örebro, sätta matchens första mål och ge Sverige greppet om matchen.

I den andra perioden kunde Tre Kronor utöka sin ledning, med ytterligare två mål, genom Adam Almqvist och Carl Klingberg.

Danmark jagade febrilt reducering, men Magnus Hellberg stod på huvudet i den svenska kassen och lyckades blockera skott efter skott. Istället för reducering utökade Sverige ledningen genom Brynäs-spelaren Linus Ölund.

Men innan slutsignalen ljöd fick danskarna utdelning. I powerplay kunde Nicklas Jensen reducera till 4-1, vilket också blev matchens slutresultat.

Kvällens seger innebar att Tre Kronor tog tredje raka segern inför VM i maj.