Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stabilt med debuterande Tvivelfront

Sundsvallsbandet Tvivelfront har funnits i ungefär ett år, och är precis klara med sin första demo. Ikväll ska de spela live inför publik för första gången.

Tvivelfront består av sångaren Jerker "Tvivlis" Ersare, trummisen Kim Olofsson, gitarristen Jonathan Jonsson och basisten Caisa Lundblad. Deras debutskiva Some girls are too far away Ep finns nu på marknaden, och ikväll gör de scendebut på Domsaga.
Hur kom ni på att ni skulle starta ett band?
Sist vi fick den frågan svarade vi nåt jättekasst, typ "jag vill bli popstjärna", säger Jerker Ersare. Men det är väl helt enkelt så att man känner ett behov av att få uttrycka sig, som man brukar säga.
Anledningen till att jag gick med i bandet var helt enkelt för att jag tycker att det är kul att spela, tillägger Kim Olofsson. Men det är bara "Tvivlis" som är kvar sen starten, men nu är vi fyra stycken och det känns ganska stabilt; som om det kommer förbli vi fyra.
Men vi har aldrig gett ut någonting eller haft några spelningar under tiden vi har haft andra medlemmar. Det är första livespelningen på fredag, men alla har stått på scen i andra sammanhang så det är ju inte helt nytt.
På frågan om deras musikstil så kan de inte riktigt definiera den. Jerker Ersare nämner indiepop, och säger att det lät ganska punkigt i början, men efter en stund verkar de komma överens om att "energipop" är ett passande ord. Gitarrbaserat, snabbt och enkelt.
Vi har precis flyttat in i en ny replokal också, säger Kim Olofsson. Förut repade vi tillsammans med andra band på Domsaga, men vi kände att vi ville ha någonting som fungerade bättre så vi fick lite tips från olika håll och nu hyr vi en lokal uppe vid LV5 vid foten av Södra berget.
Demoskivan innehåller fem låtar - Jerker Ersare har skrivit all text och musik, och sen har bandet finslipat det tillsammans i replokalen. Om man vill ha demon så kan man skicka ett mail till bandets hemsida eller köpa den direkt av dem ikväll.
Det är gratis att ladda hem låtarna på hemsidan, tillägger Jerker Ersare. Men det kan ju vara schysst att ha den på cd-skiva. Vi håller på med vår andra demo nu också.
Ja, vi kommer att spela in en ny skiva snart, men det kommer förmodligen ta ett tag, säger Kim Olofsson. Sist var det meningen att demon skulle vara klar i december, men den blev inte klar förrän i mars. Men till nästa skiva kommer vi nog att spela in i en riktig studio, det mesta på den här demon är inspelat i replokalen. Men nu kommer det att bli lite mer organiserat och bättre planerat.
Ja, vi kommer inte att göra om misstag som vi har gjort förut. Vi kommer inte att vara beroende av en massa folk utanför bandet till exempel.