Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stackars butikerna och de som bor på landsbygden – snart kan man inte köra bil till och från Sundsvall

Vad är det med våra politiker?

Snart kan man inte köra bil alls till och från Sundsvall.

Stackars de turister som optimisterna tror ska hitta till Sundsvall i den röra med vägar och byggen som nu pågått i ett antal år.

Stackars de som de bor på landsbygden och inte alltid har tillgång till buss.

Stackars de som inte har lust att åka buss flera timmar till och från jobbet utan även vill hinna umgås med familjen en stund.

Stackars de som inte har annat alternativ än bilen att ta sig till jobbet, för det finns så avsides så inga bussar går dit.

Stakars alla butiker som måste stänga.

Jag bor i Sundsvall, men har själv svårt att veta vilken väg jag kan ta ibland, om jag någon gång måste ta bilen. Tack och lov är jag inte så beroende av bilen eftersom jag är pensionär.

Man hänvisar till alternativa vägar. Vilka vägar? Andra vägar som också grävs upp och tas bort?

Eftersom man går så hårt in för att spara miljön och ändrar vägarna för att försvåra för bilisterna och tycker man ska åka kollektivt med bussar som sällan kan hålla tiderna (stackars stressade chaufförer), borde väl kommunanställda föregå med gott exempel. Parkeringen vid kommunhuset är väl tom, eller?

Det som gjorde att jag verkligen började undra hur det är med politikerna, var när de skickade ut ett A4-ark om de stackars cyklisterna, i samband med att de ska prioriteras i trafiken, där det stod:

”Tänk om man som bilist skulle vara tvungen att kliva ur bilen i en korsning och knuffa bilen framför sig genom korsningen. Så är fallet vid många korsningar för cyklister”.

Jag cyklar själv, men måste undra hur man kan jämföra att knuffa en bil och att stiga av och dra en cykel? Där måste verkligen fantasin ha flödat rikligt. Bara att komma på en sådan tanke.

Å Andersson

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel