Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stackars Sundsvall

Man läser att Sundsvall skall vara huvudstad i den nya regionen som täcker hela Norrland. Dagen före var Sundsvall Norrlands huvudstad avsett region eller inte.

Vad är det som händer? Jag har bott i Sundsvall och trivts alldeles utmärkt men nu har det hänt något. Den lilla staden med lite av större städers puls har fått hybris och tappat perspektiv i förhållande till omvärlden.

Kan det vara någon av de obalanserade politikerna i landstinget som driver på? Om man ser lite krasst på det är det inte mycket att skryta över. Väldigt dåligt skötta förhandlingar vid besluten om nya bron som gjorde att man måste införa avgift. Eller att man drar in på åldringsvården så liknar mera vanvård.

Sundsvall har en camping för migranter där det saknas el och allt annat som borde vara lägsta tänkbara standard. Kan fortsätta men stannar där för att någon skall börja tänka efter. Det är inte mycket att skryta med om man ska vara snäll.

Lägg då till att Umeå har 23000 (tjugotretusen) studenter boende i staden. Vet inte exakt hur många det är i Sundsvall men det är en bit till Umeås storlek. Nu när Umeå har fått ett Ikea som drar mera folk än Birsta är det inte mycket som talar till Sundsvalls fördel. Sundsvall skulle må bra av att vårda det man har och inte jämföra sig med andra skulle man kanske se lite av charmen där.

■■ Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner Sundsvall Tidnings nya app här, till Iphone eller till Android!

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Förvånad

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel