Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Städföretagare öppnar nytt i Sundsvall – siktar på att växa

Efter 20 år i branschen håller Ann-Christine Lundqvists företag på att expandera – till Sundsvall.
– Det är superhäftigt, säger hon.

Hon driver Nylands Städ i Kramfors med närmare 20-talet anställda.

– Jag tror att vi på lite sikt kan bli minst lika stora här i Sundsvall. Det blir en härlig utmaning att starta ett bolag här, tycker Ann-Christine Lundqvist.

Städfirmor finns det många av, men hennes företag är nischat mot främst byggföretag och även industri.

– Vi är sällan med på offentliga upphandlingar, utan är i stället proffs på det vi inriktat oss på, som sanering och golvvård.

Och deras första uppdrag i Sundsvall blir på Norra kajen.

– Ja, jag fick det från NCC som bygger husen åt Mitthem. Det uppdraget är en bra grund att börja med, sedan har vi kontakter med flera andra företag i Sundsvallsområdet sedan tidigare.

Om en dryg vecka ska hennes nya Sundsvallsbolag börja städa de 139 lägenheterna i trygghetsboendet inför inflyttningen i juni.

– Jag har fantastiska medarbetare, så de i Kramfors klarar sig själva, säger hon. Både maken och en dotter jobbar i företaget.

Själv vill hon nu bygga nya företag. Hon har skaffat kontor i Sundsvall och anställt två personer, en tredje är på gång.

– Nästa stad blir Örnsköldsvik.