Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stafettmöten genom maten

Med mötet i fokus träffades över hundra par över en bit mat när
matstafetten i Sundsvall anordnades.
– Även om många anstränger sig så är det inte maten som är det viktigaste, säger arrangören Robert Söderberg.

Matstafetten har blivit en tradition på hösten och det verkar vara den årstid som Sundsvallsborna helst umgås över en bit mat.

– Vi testade att köra på våren vid ett tillfälle men det funkade inte bra så nu är det hösten som gäller. Jag tror att det här är sjätte året i år, säger Robert Söderberg.

Upplägget är att varje par får i uppgift att laga en förrätt, varmrätt eller dessert. De får besök av ytterligare två par och vid nästa rätt är det en ny plats och nya par.

Även om det inte är maten som är huvudsaken så brukar de flesta som är med vilja bjuda på något extra.

– Men det har hänt att det serverats varmkorv och beställts pizza, säger Robert Söderberg.

Hemma hos Andreas och Emma Anderstam i Sidsjön har maten förberetts men lite återstår innan de kan servera varmrätten till sina gäster.

– Jag hade lite beslutsångest och kunde inte bestämma mig för en rätt så det blir lite norrländska tapas. Hjort, kantareller, hälleflundra och lite rotsaker, säger Andreas Anderstam.

Medan Andreas och Emma lägger sista handen vid maten slår sig deras fyra gäster ner i soffan.

– Första prio för att vara med är just möjligheten att träffa folk. Vi är relativt nyinflyttade i Sundsvall och då är det här ett perfekt sätt att få umgås med andra, säger Jessica Rova som kom tillsammans med Niklas Andersohn.

Sedan är det dags att ta för sig av varmrätten innan det en dryg timme senare är dags att bege sig till en ny plats för efterrätt.