Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stal kassaapparat, flera bankkort och belånade sin far

Mannen lurade en bank att ge honom lån i hans pappas namn och han stal flera bankkort som han utnyttjade. Nu åtalas han på tio punkter.

Från mitten av december fram till den 12 februari när han greps hann mannen som är i 60-årsåldern med en mängd bedrägerier och stölder.

Under loppet av fyra dagar gjorde han 24 inköp och åtta misslyckade försök med tre bankkort som tillhörde en annan person. Varor för 22 600 kronor kom han över på det sättet.

Några dagar senare stal han en plånbok som innehöll ett bankkort på Sporthallen. Det lyckades han använda på sex ställen under fyra dagar och betalade lite mer än 9 000 kronor med det kortet.

Han stal 1 500 ur en kassaapparat på en pizzeria, och en plånbok från personalrummet på en annan restaurang. En kiosk fick också påhälsning av den kriminelle mannen, där tog han tobaksvaror, lotter och hela kassaapparaten, godsvärdet uppgick till cirka 25 000 kronor.

Han fick en bank att bevilja honom ett lån i hans fars namn på 17 475 kronor. Vi fyra tillfällen testade han med två andra banker, men lyckades inte där.

Läs om: Falska mejl från domstolar.

Falska mejl om skattebesked.

Mannen har även åkt dit för knivinnehav. Men den 12 februari hade han narkotika på sig när han greps i Gävle, tre dagar senare häktades han.

Det är inte länge sedan han var häktad senast på Saltviksanstalten, det var den 27 september i fjol. Då var han aggressiv och tog en ståltermos och gick emot två vårdare. Dessutom spottade han en av dem i ögat.

Han åtalas för flera fall av bedrägeri och försök till bedrägeri, brott mot knivlagen, hot mot tjänsteman och ofredande, flera fall av stöld och narkotikabrott.