Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stal plattång för att betala av skulder – nu döms mannen till fängelse

En man i 25-årsåldern i Sundsvall har stulit en plattång och en rakapparat. Han ska även ha använt sig av amfetamin och lånat en bil vid flera tillfällen utan att ha rätt till det.
Nu döms mannen till fängelse för brotten.

I februari var mannen in på en matbutik i Sundsvall och tog en plattång och en rakapparat. Varorna ska ha varit värda totalt 2000 kronor.

Mannen misstänks även för att stulit en kvinnas bil vid två tillfällen. Vid ett av tillfällena ska han även ha haft 96 narkotikaklassade tabletter på sig.

I förhör har mannen berättat att han inte minns något från stölden eftersom han hade "många andra problem att tänka på" då han var skyldig flera personer pengar. För att lösa det problemet gick han in på affären för att stjäla saker som gick att sälja för att få in pengar. Mannen stoppade på sig flera varor, men blev stoppad då han försökte lämna butiken utan att betala.

Vid ett annat tillfälle ska mannen ha kört motorcykel utan att ha rätt till det. Eftersom mannen tidigare har lagförts för olovlig körning bedöms brottet som grovt.

Nu döms mannen till fängelse i en månad och 14 dagar för stöld, tillgrepp av fortskaffningsmedel, grov olovlig körning och flera ringa narkotikabrott. Han ska även betala skadestånd på närmare 800 kronor till butiken.

Han frikänns från en stöld av en aktivitetsklocka värd över 2000 kronor.