Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stan är redan på väg att dö ut – flytta den anskrämliga båten snarast

Annons

Jag kan ju inte låta bli att tycka till om hotellbåten, jag undrar bara hur politikerna tänker när man placerar en ful ruffig hotellbåt på bästa läge i hamnen som skymmer vyn mot vattnet och fina Norra kajen. Skäms beslutsfattare! Man kan ju bara tänka sig vilka som kommer att checka in där och bedriva verksamhet.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

De människor som bor på Norra kajen och har betalat miljoner missar helt den öppna vyn och stadsbilden. Helt otroligt, tror ni verkligen att det kommer fler människor som vill handla i vår fina stenstad när ni beslutar på sämsta sätt både när det gäller hotellbåten och höjda parkeringsavgifter i stan. Det är klart att fler små och stora butiker stänger när ni skrämmer iväg kunderna och gör hamnen och stadskärnan oattraktiv.

För Plus-kunder: Hotell Baltic vill att hotellbåten i hamnen flyttas: "Vi tittar rakt in i den"

Ni förstör för den fina hotellnäring som redan finns, ta vara på och hjälp hotellen och de företag som finns i vår stad i stället för att stjälpa dem. Jag undrar om inte stan dör ut i konkurrensen med Birsta inom några år. På god väg är ni redan.

Flytta den anskrämliga båten snarast, en skam tycker jag. Inför gratis parkering med p-skiva, bygg parkeringshus för hyresgäster och boenden i centrala staden. Gör hamnen luftig med gräsytor och promenadstråk även på södra sidan. Gör staden mer levande och mer lättillgänglig.

För Plus-kunder: Följ med på en tur inne i hotellbåten – 120 rum med restaurang och bar

Dags att ta ställning! Hotellbåt – nej tack.

Marlene Jonsson

Läs också:

Hotellbåten förminskar fina kvarter – effekten är brutal

Nästan en timmes letande efter parkering – aldrig mer Stenstan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel