Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ständigt drogad går jag runt som en zombie – hur ska jag kunna arbeta?

Jag en kvinna på 49 år, har arbetat största delen av mitt liv, men tyvärr kan jag inte det längre och det är min största sorg.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Det är nedvärderande att vara sjuk, man har inte rätt till något och står helt utanför allting. Det enda jag önskar är att min kroniska värk i bäcken, ben och fötter skulle försvinna och att jag kanske skulle kunna få lite sömn varje natt. Som det är nu så är jag ständigt drogad av starka mediciner för att överhuvudtaget kunna vara uppe lite grann.

Jag glömmer saker för att jag aldrig får sömn och går med min ständiga smärta. Jag klarar inte ens av vardagen hemma, går omkring som en zombie och mår jättedåligt av att aldrig kunna göra något för att värken styr mitt liv. Min elvaårige son blir ju också verkligen lidande när han endast får höra att jag inte kan för att jag har för ont.

Jag klarar ingenting längre, men Försäkringskassan anser att jag ska anmäla mig hos Arbetsförmedlingen och vara till arbetsmarknadens förfogande. Jag klarar inte ens av att vara uppe hemma men jag ska kunna arbeta?

Jag kan inte förstå när man har läkarintyg som visar att jag inte har någon arbetsförmåga på grund av min kroniska värk. Det är tydligt att läkarintyg inte gäller längre.

Så nu står jag här utan pengar att leva på sedan mitten av oktober, och jag är inte ensam.Men vad ska vi göra, vi som blir utkastade från Försäkringskassan?Det går inte att leva utan pengar!

Jag mår ännu sämre av detta, när hela livet vänds upp och ner.

PÅH

Läs även:

Läkaren bedömer att jag inte kan jobba alls – Försäkringskassan vill ha in mig på heltid

Ni tvingar mig springa ett maraton med brutna ben – varför kan jag inte få bli frisk?

Försäkringskassan bemöter kritiken: Ibland lyckas vi inte fullt ut

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel