Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stäng inte Gläntan

Med bestörtning läste vi i ST att demensboendet Gläntan ska stängas. Vår mor som är både förvirrad och kroppsligt handikappad har flyttats flera gånger mellan olika boenden. Hon vistas nu på Gläntan och har funnit sig väl tillrätta där.

Det är ett trivsamt och bra boende som funnits i flera decennier. Personalen är kompetent och har funnits där i många år. De känner de boende och deras behov väl vilket är viktigt vid demenssjukdom.

Gläntan ligger i markplan och omges av skog och natur, de boende kan lätt komma ut. Det är ändå nära till vårdcentral och apotek. De sjuka på Gläntan är från östra delen av Ånge kommun. Det innebär att det är nära för anhöriga att göra de så viktiga besöken hos sin släkting. Det finns dessutom inget annat demensboende i östra Ånge kommun.

Nu planerar kommunen att stänga Gläntan. De sjuka ska flyttas flera mil västerut. Vi kan bara se nackdelar med en stängning. En flytt ökar de demenssjukas vilsenhet och otrygghet och är inte etiskt försvarbart. De får också längre avstånd till sina släktingar vilket medför färre besök. Med vår åldrande befolkning är det redan brist på platser för de demenssjuka. Behåll välfungerande Gläntan.

Anhöriga

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel