Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stäng två filer på försök

Innan ni tjänstemän på kommunen "sätter spaden i marken" rent fysiskt, för att bygga om, tycker jag ni ska testa er idé rent praktiskt, genom att provisoriskt stänga av två filer, till exempel norrgående.

Precis som ni gjorde i somras under en löpartävling, och låta det vara så i en till tre månader för att se konsekvenserna av ert förslag i praktiken, innan kommunen lagt ut en massa miljoner. För visar det sig att ni har fel och kommuninvånare som protesterar har rätt, så sparar kommunen stora pengar på att testa idén först.

Sedan så undrar jag varför ni föreslår en minskning av gamla E4 från fyra till två filer, när ni har kvar fyra körfält på Norrmalmsgatan. Var finns logiken i det?

Hela "problemet" med trafiken in till Stenstan och närliggande kvarter, är ju att det är för många arbetsplatser där i förhållande till befolkningen och att kollektivtrafiken inte är intressant för att dem. Anledningarna varierar:

• Har för lång restid

• Man måste passa tider

• Bussen går inte direkt till målet utan byten

• Dyrt – varför betala 40 kronor från Njurunda för 16 kilometer, när bilen förbrukar bensin för cirka 15 kronor.

Varför finns det inte fler arbetsplatser i Kvissleby, Matfors, Stöde, med flera förorter? Då skulle många kommuninvånare slippa pendla in till centrum?

Tänk om – gör rätt

Anders

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel