Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stannade för att kissa längs E4 i Timrå – blev nedslagen och knivskuren: "Väldigt ovanlig händelse"

En man stannade längs med E4 i Timrå för att kissa vid 20.45 på fredagskvällen.
Då lurade en annan förare honom att han behövde hjälp med sin bil och han blev i stället utsatt för en grov knivmisshandel.
– Att man riktar någon form av våld mot någon oprovocerat är väldigt ovanligt, säger Henrik Blusi på polisen.

Mannen som är i 40-årsåldern körde norrut längs E4 när han behövde stanna i höjd med Torsboda i Timrå. När han stod vid motorvägen för att uträtta sina behov kom en annan bil och stannade bakom hans bil.

Föraren i den bilen bad mannen om hjälp med sin trasiga bil. Men i samband med att 40-åringen skulle hjälpa föraren och öppnade motorhuven kom ytterligare två män fram och ett tumult uppstod. En av männen slog 40-åringen i nacken så att han föll till marken.

– Den drabbade mannen fick in ett slag på en utav männen och blev i samband med det knivskuren. Han lyckades ta sig till sin bil och körde ifrån platsen med en djup sårskada i armen, säger Henrik Blusi, förundersökningsledare vid polisen i Sundsvall.

Männen som misstänks för grov misshandel sågs köra iväg i en silverfärgad Subaru Legacy av äldre modell. Det ska även finnas signalement på de misstänkta männen.

Enligt Henrik Blusi vet man inte vad männen var ute efter.

– I förhör med den drabbade mannen har det inte framkommit några uppgifter om att mannen ska ha blivit rånad. Det här handlar om helt oprovocerat våld som plötsligt har riktats mot honom, säger Henrik Blusi.

Tror man att det här rör sig om någon form av vägpirater?

– Det vet vi inte, säger han.

Det ska inte heller finnas någon uppgift om någon liknande händelse som hänt i länet på sistone.

– Att man riktar någon form av våld mot någon oprovocerat är väldigt ovanligt. Det här är en tämligen ovanlig händelse. Att något har hänt är solklart, det visar mannen skador. Men varför det har hänt det vet vi inte, säger Henrik Blusi.

Den drabbade mannen är hemmahörande i Sundsvall. Han fick skärskador efter knivmisshandeln och tvingades uppsöka sjukhus.

Polisen vill gärna få in tips utifall någon har sett något i samband med händelsen.

Tips kan lämnas till polisen på 114 14.

FLER NYHETER:

För Plus-kunder: Flera skolor saknar behöriga lärare inför skolstarten: "Vi har ett ansträngt läge"

► Ledare: Lina Norberg Juuso: Vuxna jättebabyar är inte gulliga nånstans

För Plus-kunder: Äventyrsparken expanderar – först i Sverige med unikt spel

► Insändare: Tankar kring försäkringskassan – själv är jag snart färdig att hoppa i sjön

■ ■ Ladda ner vår app till Iphone eller Android – få senaste nytt direkt i mobilen.