Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Star Wars-karaktärerna som skulle vara bäst – och värst – att hänga med

På onsdagen har den så slutligen premiär – JJ Abrams har regisserat Star Wars-filmen "The force awakens" och fantaster över hela världen är på helspänn.
Arbetarbladets nöjesredaktör Simon Ridell firar in nytillskottet till Star Wars-filmfamiljen genom att resonera kring vilka av de klassiska karaktärerna som skulle vara härligast att hänga med.
Och vilka som skulle vara ett rent helvete att spendera tid med.

Tre Star Wars-karaktärer som skulle vara härliga att hänga med:

Yoda

Jodå. Yoda är det perfekta hänget. Jag ser särskilt en enorm potential att fylla ut luckor efter eventuella döda mor- och farföräldrar med Yoda. "På min tid"-berättelserna över annandagsfikat hemma hos morfar skulle inte bara höjas ett snäpp. De skulle gå från nedvärderande "På min tid så satt vi inte bara och glodde på datan, vi gick ut i friska luften" till betydligt mer exalterande "På min tid [Insert valfri klassisk sekvens ur Star Wars]". Ett mäktigt lyft.

Det är möjligt att risken finns att även Yoda skulle bli nedvärderande, till exempel när jag står på Konsum och inte når müslin på översta hyllan som han vill ha – på grund av att jag inte kan använda kraften. Frågan är om han skulle ta ner müslin med kraften själv eller tvinga mig att tillkalla personal bara för att det är lite extra förnedrande? I vilket fall som helst så skulle dialogen vara värt allt eventuellt lidande:

"Worthless you are. Grow you must."

Chewbacca

Det är vida känt att en hund är ett av de bästa sällskapen en människa kan ha. Chewbacca är som en hund – fast smartare. Så detta är ju en no-brainer. Chewbacca är den enda ur Star Wars-filmerna som skulle vara dräglig att leva med dygnet runt. Ta honom på någon promenad i parken varje dag och allt bör vara hur lugnt som helst. Och glöm inte extra large bajspåsar. Svarta sopsäckar kanske? Går Chewie själv på toan och i så fall mäktar en mellanstor svensk stads avloppssystem med Chewies förmodligen helt groteska matvanor? Kommer jag kunna ha honom okopplad i Boulognerskogen utan att arga människor skäller ut mig för min oansvarighet? Kan ha upptäckt ett par besvärande omständigheter här. Äsch, jag ser mellan fingrarna, vem vill inte sakta men säkert lära sig att kommunicera med honom?

Jabba The Hut

Föreställer mig att det skulle bli ett väldigt avslappnat häng framför teven – möjligen lite väl trångt och slemmigt i soffan men det är smällar en får ta. Jabba gillar nog exakt allt som går på teve, han skulle nog skrocka gott åt all galenskap i Paradise Hotel och följa det slaviskt. Och för mig personligen skulle det vara ett lyft att för en gångs skull vara den snygga och smala i sällskapet ifall vi skulle göra en svängom på stan.

Bubblare:

R2D2

Lite samma grej som med Chewbacca.

Lando Calirissian

Verkar vara en trevlig prick.

Tre Star Wars-karaktärer som absolut inte skulle vara härliga att hänga med:

Han Solo

Det här är den klassiska douchebagen. Visst, det sker en viss personlighetsutveckling till det bättre i filmerna men deep down kommer han alltid att vara en outhärdlig översittar-douche med ett självförtroende att avundas och en dryghet att avsky. Han kommer vara den som pressar dig till att ta den där sexan Jäger som blir en för mycket – för att sedan måla gröna lasersvärdspenisar i din panna med en permanent spritpenna. Inte ok.

Jar Jar Binks

Star Wars-historiens mest bespottade karaktär har förstås en given plats här. Jar Jar skulle vara kompisen du inte kan ta med någonstans för att du är rädd att han ska 1) säga något osmidigt som skapar dålig stämning 2) råka ha sönder något dyrbart 3) rent allmänt gå folk på nerverna.

Kan se mig själv svara "Nä, alltså, jag ska diska. Hela kvällen." när Jar Jar ringer upp och undrar om jag vill hänga.

Darth Vader

Tänk dig bara in i den prekära situationen då du sitter på Vaders middagsbjudning och han bränt vid sin paradrätt entrecoten och sedan frågar om du gillar hur det smakar. Mardröm. Svetten pärlas i pannan – "Ja, heh, kanske en aning bränd här ute i kanten men jag gillar det fan – det ger lite karaktär."

Då blir det ju force-choke till efterätt.

Eller under biobesöket: Hans monotona, robotiska andningsflås där i bakgrunden hela tiden. Bedrövligt. Någon i biosalongen skulle få den dumma idén att konfrontera Vader över saken och så brakar helvetet lös. Nej, det skulle vara helt ohållbart att ha en polare som en måste tassa runt på det här viset.

Bubblare:

C-3PO

Alldeles för nervöst lagd.

Emperor Palpatine

Samma grej som med Darth Vader.