Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stark bortainsats av Timrå IK – sänkte Almtuna i den andra perioden

Timrå IK är Hockeyallsvenskans formstarkaste lag just nu.
En stark andra period avgjorde mot Almtuna och nu har Timrå vunnit fem av sina sex senaste matcher.
– Man ser både på träningar och matcher att det är mer avspänt nu. Spelarna vågar visa att de är glada, säger tränare Roger Forsberg.

Annons

Efter derbyförlusten mot Sundsvall Hockey den 21 november har Timrå IK hittat formen.

På torsdagen kom femte segern på sex matcher. Det har inneburit 14 poäng och det gör laget till Hockeyallsvenskans formstarkaste de senaste veckorna.

– Det känns ju jättebra. Vi har hittat ett sätt att vinna matcher nu. Vi hade en period där spelade bra tidigare, men lyckades hitta sätt att förlora i stället. Nu har vi något jättebra att bygga vidare på, men vi är ödmjuka och gapar inte efter så mycket. Vi ska fortsätta att jobba hårt, säger Roger Forsberg.

– Spelarna vågar visa att de är glada nu och det är bara positivt. Vi har ju Inte förbjudit det förut heller, men spelar man bra och får poäng får man med sig bättre självförtroende, säger han.

En av målskyttarna mot Almtuna var Daniel Öhrn och forwarden var både nöjd och glad efteråt.

– Vi har känt hela säsongen att vi har spelet för att fixa sådant här. Det är svårt att säga vad skillnaden är nu, men vi spelar tajtare och är bättre i framför allt styrspelet. Motståndarna får inte komma med samma fart in i vår zon. Och så sätter vi dit puckarna, säger Öhrn.

SE MER: Westlund: Det var mest imponerande när Timrå IK tog ny seger

Mot Almtuna avgjordes allt på drygt fyra minuter under den andra perioden.

Då visade Timrå IK en effektivitet som saknats under stora delar av säsongen och med tre snabba mål avgjordes matchen.

Allt började med ett power play-mål. Andreas Molinder stod för en fin framspelning från sarghörnet till en fri Niklas Tikkinen som avancerat framåt från blålinjen. Backens skott såg ut att gå rakt in och efter matchen hävdade Timråtränaren Roger Forsberg att Tikkinen gjort målet, men enligt förbundets hemsida var det Sam Marklund som noterades som målskytt.

Då hade det spelats drygt tre minuter av mittenperioden.

Efter 7.29 agerade Molinder framspelare igen när han hittade Daniel Öhrn som fick yta och kunde snärta in ett handledsskot i trakterna av det bortre krysset.

När Emil Berglund tog tillvara på en "indianare" från Almtunaförsvaret bara 22 sekunder efter 0–2-målet så hade Timrå IK gjort sitt tredje mål för kvällen.

– Dessutom hade vi en vägg där bak i Johan Mattsson som gör en fantastisk match. Hela laget krymper ytorna och Mattsson var riktigt bra. Det kändes inte som någon fara, säger Daniel Öhrn.

Han fortsätter:

– Vi känner att vi är inne i bra trend. Nu vill man bara att ska vara matcher hela tiden. Det är ett annat självförtroende i laget, men vi är inte nöjda på något sätt och det är många matcher kvar av serien. Ska vi ta oss dit vill då måste fortsätta vinna, vi vill ju spela play off. Det är det som varit målet hela tiden och vi har ju bommat det två säsonger i rad.

Roger Forsberg igen:

– Många gör en bra match den här kvällen. Johan Mattsson var väldigt stabil och stod för en trygg insats. Men det är fler som sticker ut. Didrik Strömberg och Jens Westin är murbräckor där bak och Albin Carlsson likadant. Det är det defensiva som gör att vi vinner

Redan på lördag spelar Timrå IK nästa bortamatch mot Pantern. Laget stannade kvar i Uppsala efter Almtunamatchen för att resa vidare mot Skåne på fredagen.

LÄS MER: Sundsvallsmålvakten om väntan på skadedomen

LÄS MER: Sundsvall vädjar om hjälp för stjärnvärvning