Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stark seger för Kovland i toppmatchen mot Heffnersklubban

Det var två topplag som möttes i division 2 mellersta Norrland dam i fotboll på måndagen. Och det slutade med seger för hemmalaget Kovland, som besegrade Heffnersklubban med 3–0 (1–0).

– Lite stumma ben på tjejerna idag och vi får inte riktigt till spelet men vi gör tre mål och tar tre poäng trots att vi inte har vår bästa dag, även det är en styrka! Vi tar med oss andra halvlek då vi höjer oss samt våra fasta situationer som idag är riktigt farliga, kommenterade Kovlands tränare Emma Westlund.

Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz tyckte så här om matchen:

– Trots förlust är jag rätt nöjd över vår insats idag, vi följer matchplanen och utgår från försvarssida. Kovland får idag inte göra något spelmål utan samtliga tre mål blir på fasta situationer, plus idag till kollektivet. Möter trots allt distriktets förmodligen starkaste lag just nu. Så vi jobbar på och ser fram emot nästa match, där vi tar med oss myckett från försvarsarbetet från dagens insats.

Därmed har Kovland vunnit elva matcher i rad.

För Kovland var det Ida Markström, Lina Candell och Veronica Söderström som blev målskyttar och fixade segern.

Det här betyder att Kovland är kvar i serieledning, och Heffnersklubban stannar på tredje plats, i tabellen.

I nästa match, fredag 16 augusti, har Kovland IFK Timrå hemma på Ånäsvallen 18.30, medan Heffnersklubban spelar hemma mot Ope 19.30.