Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Starkt första intryck

/
  • På plats i Timrå och E.ON Arena för att träffa sina röd-vita arbetskamrater var under onsdagen nye TIK-tränaren, Rolf Nilsson.
  • Jonathan Carlsson kör
  • Eric Moe ser till att bicepsen underhålls och utvecklas ...
  • – ja, så här ser det ut här! säger sportchef Norberg och nye TIK-coachen Rolf Nilsson lyssnar och insuper atmosfär.
  • En liten vätskepaus mitt i allt pumpande får man förstås kosta på sig. Emil Berglund tar sig en stärkande och törstsläckande slurk.

Förhandsbilden handlade om ett ungt lag i en klubb som tvingas till en slags omstart.
Och efter första dagen på nya arbetsplatsen?
– Positivt. Klubbens upplägg är spännande. Timrå andas ishockey. Det känns liksom genuint här, säger Rolf Nilsson, 56-åringen som i slutet av juli kommer tillbaka för att börja jobba på allvar – som ny A-lagstränare.

Annons

Egentligen hade Nilsson lämnat hemstaden Boden för ett inplanerat tillfälligt besök i och kring hockeytemplet i Timrå.

Träffar med sportchefefen (Kent Norberg), klubbdirektören (Lars Nolander), ordföranden (Tommy Andersson) och annat röd-vitt folk stod på programmet.

Men det blev också en snabbtitt in i styrketräningslokalen, där fystränaren "Jocke" Svedberg tillsammans med coachkollegan "Ante" Karlsson körde ett pass rymmande fystester.

– Sedan följs detta upp efter semesterns slut. Och det ser bra ut, lovar Karlsson.

Rolf Nilsson hälsar, nickar och ler nöjt.

– Timrå är inte okänt för mig. Här finns duktigt hockeyfolk. Tommy Andersson kände jag lite innan, Ante Karlsson har jag snackat en hel del med och även mött som motståndartränare när jag hade Luleås juniorer, och Nolander och "Nubben" har gjort ett fint intryck på mig.

– När det gäller laget känns det litet grand som när jag kom till Sparta i Norge. Det var ... 07, var det väl?, och klubben hade legat på konkursens brant. Vi fick bygga från grunden. Det blev ett par fina år där nere och vi vann också ligan, påminner sig den nye Timråtränaren.

Fortsätter snabbt:

– Det som brukar utmärka unga spelare är att de kör utan att veta vart de har taket. Det är också en utmaning att hantera.

Hur är då Rolf Nilsson som tränare? Vi vet att han har en lång karriär bakom sig med Tingsryd som senaste klubbadress?

– Struktur och disciplin är nyckelorden. Rolf styr upp sina lag bra. Lugn? Nja, ni får väl se till hösten, betygsätter Ante Karlsson.

Mer läsning

Annons