Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Starkt kval av Anna Holmlund

Sundsvalls Anna Holmlund var snabbast av alla i det första kvalet och trea i det andra. Nu jagar hon nya pallplatser under morgondagens och lördagens finaltävlingar i franska Val Thoréns.

Annons

Anna Holmlund slutade tvåa i premiärtävlingarna i Montafon förra helgen. Under torsdagen visade hon återigen att hon är i bra form när hon var snabbare än alla i det första kvalet.

Kanadensiskan Marielle Thompson, som vann förra helgens tävlingar, placerade sig bakom både Holmlund och Sandra Näslund, Kramfors, i det första kvalet. I det andra var däremot Thompson snabbast av alla. Holmlund var där trea och Näslund femma. De fina kvalresultaten av de svenska damerna leder till att både Holmlund och Näslund kör vidare under fredagens och lördagens tävlingar.

För de svenska herrarna gick det inte lika bra. Viktor Andersson, Vemdalen, och Michael Forslund, Mora, kvalade vidare till fredagens tävlingar i det första kvalet. I det andra kvalet lyckades däremot ingen av de svenska herråkarna ta sig vidare till lördagens tävlingar.

Läs mer: Anna Holmlund tvåa i premiären

Holmlund och skicrossgänget siktar högt: "Vi är Sveriges bästa landslag på snö"

Holmlund favorittippad - Näslund avvaktar