Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Start för friskolan i Erikslund

– Jag tackar för förtroendet och lovar att göra skolan till den bästa i Ånge. Med de orden hälsade Kerstin Tegeback, skolans rektor, elever och föräldrar välkomna till Heliås friskola i Erikslund.

Det var för ett år sedan som Ånge kommun stängde låg- och mellanstadieskolan i Erikslund.

Ett beslut som inte sågs med blida ögon. Föräldrarna började arbeta för att få en friskola. Ett arbete som igår visade sig bli lyckat när Heliås friskola startade.

Drygt 40 elever från förskolan och till årskurs sex fanns på plats när Kerstin Tegeback klippte det blågula bandet.

Skolan har under sommaren fått en rejäl uppfräschning inomhus. Men allt är inte helt klart.

– Det fattas dragskåp bland annat. Men det kommer att finnas inom kort när vi startar ett matte- och naturhus i det som tidigare var förskolan, lovade Kerstin Tegeback.

Bland många av eleverna var det aldrig någon tvekan om att man skulle återvända till skolan i Erikslund om man fick chansen.

– Jag har gått här tidigare, utom förra läsåret när jag gick i Ljungaverk. Men jag ville gå här, berättade Johan Fertig, som började i årskurs sex.

Skolan kommer att ha inriktning mot natur.

– Skolan ligger mycket bra för det, fortsatte Kerstin Tegeback.

När eleverna frösvunnit med sina lärare för att ta en titt i skolans lokaler var det dags för föräldrarna att göra samma sak.

– Det här känns jättebra, var omdömet från personalen inför starten för den tidigare nedlagda skolan.

En skola som var nedlagd men som efter försäljning av kommunens fastighetsbolag nu är den första grundskolefriskolan i Ånge kommun.