Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Starta ett företag, hitta kunder och luta dig tillbaka – pengarna kommer in ändå

Du som är lite framåt men inte vill ta ut dig genom att arbeta alltför mycket, läs igenom det som följer och njut.

Så här går det till. Förse dig med ett företagsnamn, till exempel Carlssons rör. Notera nu att du inte behöver kunna någonting i rörmokeribranschen. Gå sedan ut och marknadsför Carlssons rör och sätt in en liten annons i tidningen.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Nu svarar en godtrogen person på din annons, och ni bestämmer en tid för besök. Du blir informerad om vad som behöver göras, skriver ner detta och åker hem.

Nu låter du det gå några dagar, sedan sätter du dig ner och skriver en faktura för resekostnader och materialkostnader. Du har visserligen inte utfört något som helst arbete, men om kunden inte vill betala, hota med kronofogden. Det går att skrämma vanligt folk så de betalar. Nu har du fått lättförtjänta pengar.

För Plus-kunder: Här är vanligaste orsakerna bakom skulderna – Kronofogden: "Generellt mycket fördomar"

Ditt förfaringssätt är lagligt. Tidigare hedersbegrepp som att lön utbetalas när arbetet utförts gäller inte längre. Svea hovrätt som fungerar som Högsta domstolen och har i ett avgörande godkänt förfaringssättet.

Rövargänget

Läs även:

Kommunen kan knappast vara förvånad över det usla betyget från företagarna

M: Att förenkla för företagen är att säkra framtiden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel