Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Startade nytt företag – räddar kvar jobb och kompetens

Hela verksamheten i Sundsvall var hotad, men nu har chefen startat ett nytt, lokalt bolag som tagit över.

För ett drygt halvår sedan varslade det tyska bolaget Dieffenbacher sina 15 anställda vid Sunds MDF Technologies AB, ett företag som utvecklade maskiner för fiberboardtillverkare i världen. Sedan dess har bolagets verksamhet trappats ner.

Men Kenth Eklund, som var vd för Technologies, har startat ett eget bolag, Sunds Fibertech AB, som nu köpt delar av verksamheten av tyskarna.

– Vi börjar i lite mindre skala med fem anställda och ett nätverk av tio säljare ute i världen. Vi kommer nu främst att inrikta oss på service, alltså montage och underhållsjobb, och på reservdelar och ombyggnationer, säger Kenth Eklund.

Han berättar att företaget fått ett bra mottagande av kunderna.

Med det nya bolaget räddas också kompetens och arbetstillfällen kvar i Sundsvall.

– Det känns förstås väldigt roligt att lyckas med det, tycker Kenth Eklund och fortsätter:

– Sundsvall är en bra placeringsort strategiskt sett. Vår verksamhet är global eftersom fiberboardindustrin finns utanför Sverige, så det blir mycket resor. Men vårt mål är att även kunna jobba i närområdet genom att erbjuda processindustrin service och konsulttjänster.