Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Startar skoluppror

Två politiker i Timrå tycker att botten är nådd.
Det görs för lite åt skolan och nu startar den självkritiska duon ett uppror.
– Politikerna har gjort för lite, säger Lena Bergqvist (S) en av upprorsmakarna.

Bottennoteringar i skolan som följs av undanflykter från ansvariga politiker i kommunen. Så tycker socialdemokraterna Lena Bergkvist och Lotta Borg att skolfrågan hanteras i Timrå. Därför startar de ett upprop över partigränserna. De hävdar att det är politikernas fel att skolan är dålig och Lena Bergqvist, ersättare i kommunstyrelsen och Lotta Borg, barn- och utbildningsnämnden, blir i och med det också självkritiska. Men de håller stenhårt fast vid att det måste ske saker snabbt.

– Det måste göras något nu och en av de saker som behövs direkt är en sommarskola i Timrå, säger Lena Bergqvist.

Långbänk

Hon får medhåll av Lotta Borg som också tycker att det läggs för mycket ansvar på personalen. Den idéplattform som barn- och utbildningsförvaltningen jobbar med för att få ordning på skolsituationen i Timrå tycker hon är alldeles för långdragen.

– Vi kan inte bara skylla på personalen. Det måste till mer. Politikerna måste ta sitt ansvar när det gäller skolan, säger Lotta Borg.

För att få slut på de ständiga bottennoteringarna vill duon gå samman över partigränserna och på så sätt få till en snabb lösning på problemen. Hur det exakt ska gå till kan de inte förklara men de är väldigt eniga om att det behövs pengar till skolan.

– Det är helt klart och det måste ske fort, säger Lotta Borg.

Irriterat kommunalråd

Timrås kommunalråd, Ewa Lindstrand (S), tycker det är riktigt konstigt att två partikollegor går ut i ett uppror av de här slaget. Båda två har höga befattningar inom partiet och kan själva vara med och styra i de frågor som de nu diskuterar på facebook.

– Två av våra ledande politiker i kommunen går ut på detta sätt utan att ha en riktig dialog i partiet. Det tycker jag är ytterst anmärkningsvärt, säger Ewa Lindstrand.

När det gäller frågan om vem som ska göra vad så menar kommunalrådet att det är allas ansvar att se till att det blir bättre i skolan.

– Jag tror inte det här är en så jättelätt process. Det spelar ingen roll om man är politiker, tjänsteman eller rektor så har man ett gemensamt ansvar i de här frågorna, säger Ewa Lindstrand.