Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Starten fällde Timrå

IFK Timrå föll mot Frånö med 1–2 i division III.
Det efter ännu en tung matchinledning.
– Vi kan inte fortsätta såhär, säger tränaren Patrik Nylund.

Efter 21 spelade minuter på Frånö IP hade IFK Timrå släppt in två mål, räddat en straff och dragit på sig ett rött kort.

En matchinledning de aldrig riktigt repade sig från.

– Det är precis som mot Friska Viljor, vi står på hälarna när domaren blåser i gång och de får ett friläge direkt som de missar, säger Patrik Nylund.

När kvarten var spelad spelade sig Frånö fram till ett friläge i straffområdet. Då rev Timrås Mattias Norin ned motståndaren och belönades med ett rött kort och det blev straff för Frånö.

En straff som målvakten Marcus Krutzén räddade, men på returen var Anthony Allison framme.

Bara fem minuter senare kunde samme Allison göra sitt andra mål för dagen.

– Det är hårt med straff och rött kort, men så är det och det var en solklar straff. Sedan måste vi vara med på straffreturen, säger Nylund.

I den andra halvleken gick Timrå över till en 3–3–3-uppställning för att försöka skaka fram en comeback. Något de nästan lyckades med.

Med tio minuter kvar att spela kunde nämligen Israel Kalenga reducera, men närmare än så kom aldrig Timrå en poäng då det blev matchens sista mål.

– Vi visar hjärta i andra halvlek och det ska killarna ha en eloge för. Men vi har att allvarligt problem att ta itu med gällande starten på matcherna, säger Patrick Nylund.

Frånö SK–IFK Timrå 2–1 (2–0)

Mål, Frånö: Anthony Allison 2.

Timrå: Israel Kalenga.

Domare: Richard Grad, Lycksele.

Publik: 173.